16:00

Bergnäsets AIK

Referat: OAFF - Bergnäsets AIK

Ohtana/Aapua förlorar hemma på Riavallen mot Bergnäset med 0-3 (0-1)
Första halvlek inleds trevande och lite nervöst av båda lagen där BAIK har lite mer boll men OAFF kan enkelt hålla undan i försvaret. Matchens första chans kommer efter 22 minuter när Martin Tano slår en högerhörna som Adam Zingmark nickar i ribban men bollen rensas bort. I den 28:e minuten tappar vi bollen på mittplan men får stopp på BAIK:s anfall och situationen ser ut att ordna sig när bollen till slut ändå går fram till BAIK:s Jesper Larsson vars skott touchar ett försvarsben och går in vid Felles vänstra stolpe till 0-1. OAFF kommer dock tillbaka och i den 35:e minuten manövrerar sig David Pekkari i skottläge från 16 meter men tyvärr över ribban. Första halvlek slutar 0-1 efter en bra första runda av det orutinerade OAFF-laget där sju av spelarna gjorde div III-debut.

Andra halvlek startar med att BAIK tar tag i taktpinnen och OAFF får nu svårt att få låna bollen några längre stunder. BAIK har ändå svårt att få till några målchanser trots att spelövertaget är stort. I den 83:e minuten avgörs matchen när Joel Hiltunen spelar bort bollen i eget straffområde och i momentet efteråt faller en BAIK-spelare - helt obegripligt blåser domaren och pekar på straffpunkten. Alexander Lindström rullar in 0-2. Minuten senare kommer BAIK fram i ett snabbt anfall och Jesper Larsson bredsidar in 0-3. I slutminuten dribblar sig Joel Hiltunen sig förbi på högerkanten, inspelet går till Rickard Svarvare som styr bollen strax över. Domaren blåser av matchen som slutar 0-3.

Sett över hela matchen är Bergnäsets seger rättvis, BAIK dominerar matchen spelmässigt men chansmässigt hade dom inte så mycket mer än dom tre mål som gjordes. OAFF lyckades trots det skapa tre bra målchanser men hade nog behövt viktiga första målet för att orka hålla emot då trycket ökade i andra halvlek.

I ett bra kämpande OAFF går plussen till Magnus Jatko och Martin Tano i försvaret, till Joel Hiltunen som var sensationellt bra i sin div III-debut och till Adam Zingmark som sög ner bollarna trots att han var omringad av flera BAIK:are.
Domaren Rikard Mattsson skötte sig bra förutom straffsituationen där han fullkomligt var ute och cyklade!

Laget:
Målvakt: Felix Pekkari
Försvar: Martin Kangas (ut 70), Martin Pantzare,Magnus Jatko, Martin Tano (ut 85)
Mittfält: Pär Alapää, Joel Hiltunen, Johan Pantzare, Daniel Mäki
Anfall: Adam Zingmark, David Pekkari (ut 79)
Ersättare: Johannes Kero (in 70), Rickard Svarvare Digervall ( in 79), Mikael Krekula (in 85)